Zvažuji koupi Toyoty Avensis T25

1997 - 2011
Odpovědět
fb_michal2
Příspěvky: 1
Registrován: stř 01. zář 2021 21:02:42

Zvažuji koupi Toyoty Avensis T25

Příspěvek od fb_michal2 »

Zdravím vás všechny,
od příštího týdne budu shánět nové auto díky končící technické na starém autě. Dlouhou dobu se mi líbí právě Avensis T25, a díky pověsti Toyoty co se týče výdrže vozu zvažuji koupi. Právě by mě zajímalo pár věcí ohledně tohoto auta, konkrétně tedy:
-Jaký motor? Osobně bych preferoval naftu, ale co sem četl po internetu, je lepší vybrat právě benzínovou 1.6 nebo 1.8. Údajně se rozhodně vyhnout naftové 2.2. Jaké jsou vaše zkušenosti?
-Na co si dát při koupi téhle ojetiny pozor? Je nějaký díl, který zkontrolovat při prohlídce auta? Nebo cokoliv, na co je lepší se majitele zeptat? Nemám chuť do auta nacpat hned ze startu X tisíců jen proto, že jsem nezkontroloval nějaký díl. :D
-Jak je na tom rez a její prevence? Co děláte, aby vám nerezly prahy/blatníky/jiné karosářské díly? Tipuji před zimou udělat gumolak a po zimě pořádně vyčistit dutiny od soli. Nebo děláte i něco jiného? Jak jste na tom případně s cenou?
-Odkud objednáváte náhradní díly? Z mojí dosavadní Fabie se dají díly sehnat fakt všude, ale co Toyota? Těch přece jenom nejezdí tolik, co jedničkových Fabií.
-Jaká je relativně dobrá cena? V neposlední řadě je cena. Co jsem brouzdal internetem, tak jsem narazil na nabídky od 39 tisíc, až po nějakých 120. Co je dle vašeho průměrná cena?

Když už budu kupovat právě Avensis, uvítal bych i případné nabídky. Pokud máte nějakého známého, kdo prodává, nebo se naopak chystáte prodat, budu velmi rád, když první nabídky budu mít přímo od vás, lidí, kteří o tom autě ví více než dost a dodali mu péči, kterou si zaslouží. Osobně bych bral nabídky z okolí Ostravy, +-75 kilometrů vzdušnou čarou právě od Ostravy.

Předem vám moc děkuji!

Odpovědět